Voorkom hoge reparatiekosten, reinig brandstofsysteem en motor preventief

Bijna iedere autobezitter weet dat de remmen, banden en distributieriem van zijn auto slijten en af en toe vervangen moeten worden omdat er anders kostbare schade en onveilige situaties kunnen ontstaan. Echter weet nog bijna niemand dat het brandstofsysteem – en van moderne auto’s het inlaattraject, motor en uitlaattraject met de katalysator en het roetfilter vervuilen en dat dit kostbare, maar vaak onnodige reparaties kan veroorzaken.

De verkoop van occasions stijgt tot recordhoogtes. Gebruikte auto’s die oorspronkelijk uit Nederland komen, maar in veel gevallen ook uit landen om ons heen. Van Nederlandse auto’s is de geschiedenis in de meeste gevallen wel bekend, maar hoe zit het met de historie van buitenlandse auto’s? 

Autorijden wordt goedkoper dankzij MotorVac

Feit is dat nog lang niet ieder autobedrijf zijn klant preventief onderhoud van brandstofsysteem, inlaattraject, motor en uitlaatsysteem adviseert. Laat staan dat dit broodnodige preventieve onderhoud ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt. De nieuwe auto heeft immers garantie, dus waarom zou iemand geld uitgeven waar hij geen voordeel van heeft? En dat wordt dus de nieuwe gebruikte auto van uw klant.    

Er zijn verschillende oorzaken waarom auto’s minder goed gaan presteren, meer brandstof gaan gebruiken en/of stuk gaan. Bijvoorbeeld omdat moderne automotoren zuinig en schoon, maar tegelijkertijd ook sterk moeten zijn. Daarnaast worden er ook steeds strengere eisen aan brandstofleveranciers gesteld en worden brandstoffen gemengd met ethanol of Blue One. Dit is altijd een voordeel voor het milieu, maar heeft negatieve consequenties voor de auto.        

Het is nog niet te laat 

Of de historie van de auto nu wel of niet bekend is, het is nooit te laat om te leren, adviseren en om actie te ondernemen. Leg uw klant uit dat kostbare onderdelen vervuilen en visualiseer en onderbouw dit met defecte exemplaren zoals een zwaar vervuilde EGR-klep of een verstopt roetfilter.

Leverancier van gereedschap en equipment voor automotive professionals Snap-on Tools is in de Benelux exclusief leverancier van MotorVac. MotorVac is producent van werkplaatsapparatuur waarmee in- en uitlaatsystemen en brandstofmotoren inwendig gereinigd en preventief onderhouden worden.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie of een demonstratie bij u in de werkplaats? Neem dan contact op met een Snap-on franchisenemer in uw regio. Op deze website vind u meer informatie over MotorVac producten. Wilt u deel uitmaken van het MotorVac Specialisten netwerk? Vul dan het formulier aan de rechterzijde van de website in.   

Overtuig uw klant het voordeel van preventief onderhoud

  • Geschiedenis van auto lang niet altijd bekend
  • Dubieuze onderhoudsgeschiedenis en kilometerstand buitenlandse auto’s 
  • Brandstof niet in alle landen zelfde goede kwaliteit als in Nederland
  • Informeer uw klant het voordeel van preventief onderhoud
  • Leg mogelijke gevolgen uit als geen preventief onderhoud gepleegd wordt
  • Adviseer preventief onderhoud brandstofsysteem, inlaattraject, motor(olie) en transmissie 

One Response to Voorkom hoge reparatiekosten, reinig brandstofsysteem en motor preventief

Geef een antwoord