MotorVac DieselTune EGR Cleaning Tool reinigt brandstof- en inlaatsysteem snel en effectief

Moderne dieselmotoren maken gebruik van hightech emissiesystemen zoals EGR uitlaatgas regeneratie, SCR selectieve katalytische reductie en DPF diesel particulate filters. Hoewel deze systemen goed zijn voor het milieu, raken ze door koolafzetting verstopt. Hierdoor worden de prestaties van de auto slechter en stijgt het brandstofverbruik.

Autofabrikanten melden niet in hun onderhoudsprogramma’s dat de vervuiling preventief moet worden voorkomen. De hoeveelheid vervuiling en het moment dat de vervuiling problemen veroorzaakt, is afhankelijk van verschillende factoren. Omdat de vervuiling zich langzaam ophoopt, merkt de bestuurder niets van het vermogensverlies en stijgende brandstofverbruik.

De problemen worden pas zichtbaar als er waarschuwingslampjes op het instrumentenpaneel gaan branden of als de auto er mee stopt. Zware vervuiling kan zelfs leiden tot schade aan kostbare onderdelen zoals turbo’s en zelfs de compleet vernietigde motoren.

Voorkom en los EGR problemen op met MotorVac

De professionele MotorVac DieselTune en MotorVac DieselTune Inlaat/EGR systeemreiniger reinigt het EGR-systeem, de turbo, injectoren, inlaat en uitlaat grondig zonder dat er onderdelen gedemonteerd hoeven te worden. Dit levert veel tijdsbesparing op en dat merkt de automobilist in zijn portemonnee.

Onderdelen die in het verleden gedemonteerd, of zelfs vernieuwd moesten worden, kunnen met de DieselTune op de auto gereinigd en onderhouden worden. Het schuimende reinigingsmiddel dringt zich in de hardnekkige koolafzetting, welke vervolgens eenvoudig weggespoelt wordt.

Het schuim reinigt ook andere onderdelen zoals de turbo en het roetfilter. MotorVac heeft voor veel auto-, vrachtwagen en motoren-fabrikanten adapters om de DieselTune aan te sluiten en systemen te reinigen. Om problemen door koolafzetting te voorkomen, adviseert MotorVac de systemen regelmatig preventief te reinigen.

Preventief EGR onderhoud

Om dure reparaties te voorkomen, adviseert MotorVac leverancier Snap-on Tools om bij maximaal elke 40.000 kilometer een complete diesel EGR onderhoudsbeurt te doen in onderstaande 3 stappen:

  1. MotorVac DieselTune Brandstofinjectorreiniger MV4003012 wordt voor de inlaat/EGR reiniging toegevoegd aan de brandstoftank zodat deze al zijn werk kan doen tijdens de inlaat/EGR reiniging.
  2. Inlaat/EGR diesel systeemreiniging met MotorVac® DieselTune® Inlaat/EGR systeemreiniger MV400280.
  3. Bij de eerstvolgende keer dat er getankt wordt, wordt de multifunctionele MotorVac® DieselTune® Multifunctionele brandstoftoevoeging MV4003022 brandstoftoevoeging toegevoegd.

Kenmerken MotorVac DieselTune EGR reiniger

  • Reinigt het EGR-circuit grondig en verwijdert hardnekkige koolafzetting
  • Onderdelen hoeven niet gedemonteerd om gereinigd te worden
  • Voorkomt pech en dat onderdelen vernieuwd moeten worden
  • Reinigt Variable Geometry Turbo chargers (VGT) inclusief de schoepen
  • Breed assortiment adapters voor de meest voorkomende merken en modellen
  • Elimineert dieselproblemen als gevolg van biodiesel en vocht

MotorVac producten zijn in de Benelux exclusief verkrijgbaar bij de Snap-on Tools dealer.

2 Responses to MotorVac DieselTune EGR Cleaning Tool reinigt brandstof- en inlaatsysteem snel en effectief

Laat een reactie achter