Autorijden wordt goedkoper dankzij MotorVac

Een brandend waarschuwingslampje in het instrumentenpaneel van jouw auto betekent vaak een kostbare reparatie en een paar dagen zonder vervoer. Bijna iedereen die een auto bezit, heeft dit wel eens meegemaakt of er over gehoord. Veel technische problemen kunnen echter betaalbaar en snel opgelost -en zelfs helemaal voorkomen- worden. Autorijden wordt goedkoper dankzij MotorVac.

Autorijden wordt goedkoper dankzij MotorVac

Er zijn meerdere redenen waarom reparaties aan auto’s een kostbare aangelegenheid kunnen zijn. Onderdelen, arbeidsloon, de tijd dat een monteur met een auto bezig is; het zijn allemaal belangrijke, maar vooral prijsbepalende factoren.

Lees meer kennis-artikelen;

Om te zorgen dat auto’s zuiniger rijden en minder schadelijke uitlaatgassen uitstoten, passen autofabrikanten kostbare technieken en componenten zoals computergestuurde brandstofinspuiting, turbo’s, roetfilters, katalysatoren en EGR-systemen toe. Onderdelen die je misschien iets, of helemaal niets zeggen, maar die het wel goed moeten doen en onmisbaar zijn.

Het hoofddoel van de meeste van deze onderdelen is het hergebruiken of opvangen van uitlaatgassen. Een van de meest vervuilende ingrediënten van uitlaatgassen, is roet. Niet alleen voor de mens, maar ook voor de auto zelf. Het roet hoopt zich op in de motor, de onderdelen die ervoor zorgen dat de motor kan draaien en in de filters die de vervuiling op moeten vangen.

Autorijden wordt goedkoper dankzij MotorVac

Brandstofverbruik

Na verloop van tijd zal de vervuiling ervoor zorgen dat de motor steeds minder vermogen gaat leveren. In het begin zal de computer dit compenseren door meer brandstof in de motor te spuiten, waardoor het brandstofverbruik stijgt. De kans dat je de slechtere prestaties en het stijgende brandstofverbruik op zult merken is nihil.

Er komt echter altijd een moment dat de ophoping van het vuil in de motor op onderdelen zoals de kleppen en injectoren en in het roetfilter of katalysator een limiet heeft bereikt. Op dat moment gaat er meestal een waarschuwingslampje op het instrumentenpaneel branden. In de meeste gevallen is het grootste leed op dat moment dan al geleden en moet er in de garage flink wat werk verzet worden om het probleem op te lossen.

Kwaliteit

Systemen om schadelijke uitlaatgassen te reduceren bestaan al tientallen jaren. In de Verenigde Staten moeten auto’s al veel langer dan in ons land aan een strenge milieuwetgeving voldoen. Motoren, systemen en filters in deze auto’s staan daarom al veel langer bloot aan inwendige vervuiling. In deze tijd ontstonden er ook bedrijven die motorvervuiling kunnen verwijderen en voorkomen.

MotorVac is zo’n bedrijf dat al meer dan 30 jaar producten ontwikkelt en produceert waarmee vervuiling kan worden voorkomen en verwijderd. Dankzij kwalitatief hoogwaardige technieken en decennialange ervaring voorkomt MotorVac langdurige en kostbare reparaties. Autorijden wordt goedkoper dankzij MotorVac. Neem voor meer informatie contact op met een MotorVac Specialist of stel je vraag hieronder.

Laat een reactie achter