Voorkom kostbare motorreparaties door verouderde longlife motorolie

Door longlife motorolie hoeven auto’s steeds minder vaak naar de garage voor onderhoud. In motorolie zit echter een reinigingsmiddel dat, naarmate de olie ouder wordt, zijn actieve werking verliest. Als gevolg hiervan treedt vroegtijdige en versnelde slijtage van de motor op. MotorVac motorolie systeemreiniger voorkomt dit en zorgt als de oude olie afgetapt wordt, dat er minder koolafzetting en ander vuil in de motor achterblijft.

Voorkom kostbare reparaties door verouderde longlife motorolie MotorVac Snap-on Tools

De taak van motorolie wordt in moderne motoren steeds belangrijker. Benzinemotoren met directe inspuiting en turbo bijvoorbeeld, krijgen steeds vaker te maken met Low Speed Pre Ignition (LSPI). Deze ongewenste en ongecontroleerde verbranding ontstaat bij lage toerentallen tot 3.000 toeren per minuut en hoge belasting.

Low Speed Pre Ignition

LSPI is ongewenst omdat de verbranding ontstaat tijdens de compressieslag op het moment dat de zuiger onderweg is naar zijn bovenste dode punt. De vroege ontbranding werkt een goede verbranding tegen en tempert de prestaties van de motor. Daarbij worden de druk en temperatuur in de motor zo hoog dat dit zware schade aan zuigers en drijfstangen veroorzaakt.

Door MotorVac motorolie systeemreiniger (bestelnummer MV400-3001EU) na het olie verversen aan de nieuwe olie toe te voegen worden olie-afzetting, lak en andere vervuiling zoals koolstof en onverbrande benzine en diesel langdurig voorkomen. Bij de volgende onderhoudsbeurt zorgt de systeemreiniger ervoor dat er geen vuil in de motor achterblijft. Dankzij MotorVac kan de oude achtergebleven motorolie niet gelijk weer de nieuwe vervuilen en het reinigingsmiddel afbreken.

Downsizen heeft steeds meer negatieve effecten op kostbare onderdelen van moderne verbrandingsmotoren. De koelende, reinigende en beschermende rol van motorolie wordt hierdoor steeds belangrijker. MotorVac motorolie systeemreiniger helpt motorolie in moderne motoren beter presteren en vroegtijdige kostbare reparaties te voorkomen.

MotorVac wordt in de Benelux exclusief geleverd door Snap-on Tools. Wilt u meer informatie over MotorVac producten of een demonstratie bij u in de werkplaats? Neem dan contact op met uw regionale Snap-on dealer voor een afspraak.

Laat een reactie achter