MotorVac voorkomt onnodige revisie automatische transmissie

Door automatische transmissies grondig te reinigen, kan in veel gevallen onnodige revisie, reparatie of vervanging voorkomen worden.

MotorVac ontwikkelt werkplaatsapparatuur en reinigingsmiddelen die verbrandingsmotoren, in- en uitlaatsystemen, brandstofsystemen en automatische versnellingsbakken van voertuigen inwendig schoonmaken en schoonhouden. Hierdoor blijven ze optimaal presteren, het brandstofverbruik laag en worden kostbare reparaties voorkomen.

MotorVac producten worden door Snap-on Tools franchise dealers in Nederland en België geleverd aan autobedrijven en transmissie-specialisten. Bedrijven die MotorVac producten gebruiken, kunnen klanten adviseren hoe zij hun auto zo lang en goed mogelijk in optimale conditie kunnen houden.

Om onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden, adviseren autofabrikanten dat de automatische transmissieolie zogenoemde ‘long-life’ olie is die niet ververst hoeft te worden. Omdat verversen niet in het onderhoudsboekje voorkomt, wordt er in de werkplaats nauwelijks naar omgekeken. De meeste problemen met automatische versnellingsbakken worden echter veroorzaakt door vervuiling als gevolg onvoldoende onderhoud.

Long-life olie gaat géén autoleven mee

Dit is de eerste jaren van een autoleven geen probleem. Naarmate een auto ouder wordt en meer kilometers gereden heeft, neemt de kans op problemen toe. Versnellingsbak-fabrikanten onderkennen dit en adviseren om de olie regelmatig te verversen. De adviezen lopen uiteen van ongeveer 60 duizend kilometer en vier jaar tot 100 duizend kilometer en acht jaar.

Automatische transmissies zijn technologisch complexe onderdelen en zitten vol onderdelen die slijtagegevoelig zijn. Transmissieolie neemt de slijtagedeeltjes en ander vuil mee en zorgt dat het in een filter terecht komt. De technische marges in automatische versnellingsbakken zijn minimaal. Zonder onderhoud ontstaan er al bij kleine onregelmatigheden storingen met grote gevolgen.

Bijna alle slechte olie verversen

De kwaliteit van de olie in de transmissie wordt na verloop van tijd door hoge belasting als gevolg van toenemend motorvermogen, trekkracht en aantal versnellingen zeer slecht. Verversen en reinigen is zeer belangrijk. Het is essentieel dat zoveel mogelijk oude olie vervangen wordt door nieuwe. Als de oude olie alleen maar afgetapt wordt, wordt maar 50 to 60 procent ververst. Met de MotorVac TransTech wordt -afhankelijk van de hoeveelheid olie- 98 tot 99 procent ververst.

De mate van vervuiling is afhankelijk van factoren zoals gebruik, leeftijd en kilometerstand. Meestal ontstaan problemen met automatische versnellingsbakken pas na de garantieperiode en als een auto in het universele onderhouds-circuit terechtkomt. Vanwege hun complexiteit, kunnen automatische versnellingsbakken niet door een merkdealer of universeel autobedrijf gerepareerd worden.

Voordeel voor automobilist én terugverdienmodel autobedrijf

Naast het feit dat door flushen een versnellingsbak revisie voorkomen kan worden, is regelmatig en preventief reinigen in het voordeel van de automobilist én het autobedrijf. De klant komt niet onnodig stil of voor hoge reparatiekosten te staan en het autobedrijf kan met transmissies reinigen geld verdienen.

De MotorVac TransTech III+ is een volautomatische machine die de automatische versnellingsbak van de auto met reinigende middelen schoonspoelt en alle olie ververst

De MotorVac TransTech is een investering die zich snel terugverdient. De Snap-on Tools dealer kan u hier alles over vertellen en een demonstratie voor u organiseren. Kosteneffectief ondernemen is hét credo. Met Snap-on Finance houdt u uw maandelijkse kosten laag, maar kunt u toch maximale inkomsten realiseren. Vraag uw Snap-on dealer vrijblijvend naar de gunstige voorwaarden van Snap-on Easy Pay en Snap-on Finance.

Op deze website kunt u alle informatie vinden om automatische transmissies én automotoren (preventief) schoon te maken en te houden. Op deze website staat tevens uitgebreide informatie over vervuiling en oplossingen voor automobilisten en specialisten zoals u.

Geef een antwoord