Geen vloeistofdruk in automatische transmissie na filter vervangen

Met MotorVac equipment kunnen autobedrijven het beste onderhoud plegen en vaak problemen met automatische versnellingsbakken van personenwagens en bestelwagens oplossen door ze te reinigen door middel van spoelen. Van autobedrijven krijgen we regelmatig vragen die we, waar en indien nodig, graag toelichten.

Geen vloeistofdrukdruk in automatische transmissie na filter vervangen

In dit artikel besteden we aandacht aan de volgende twee kwesties: “Ik heb de carterpan gedemonteerd waar nog veel olie in zat, ik ben bang dat er straks te kort wordt bijgevuld” en “ik krijg geen druk na het starten van de motor”.

In de meeste moderne automatische transmissies is het filter voor de versnellingsbakolie in het carter van de bak gemonteerd. Om het filter te kunnen vernieuwen dient dus het carterpan of carterdeksel gedemonteerd te worden. Omdat er altijd olie in het carter achterblijft, verdwijnt dit in de olie opvangbak zodra het deksel losgemaakt is, deze hoeveelheid wordt niet door de machine terug gevuld!

Intelligent apparaat

De MotorVac TransTech spoelmachine voor automatische versnellingsbakken is een intelligent apparaat. De machine meet namelijk de hoeveelheid oude en vervuilde transmissievloeistof die uit de versnellingsbak komt en zorgt ervoor dat dezelfde hoeveelheid nieuwe verse vloeistof weer terug de bak ingepompt wordt.

Geen vloeistofdrukdruk in automatische transmissie na filter vervangen MotorVac

Als een carter of carterdeksel van een automatische transmissie gedemonteerd wordt, kan er een halve tot wel een hele liter vloeistof verdwijnen. Om te voorkomen dat er te weinig transmissievloeistof in de bak gepompt wordt, moet je het volgende doen nadat je het filter hebt vervangen en de bak is gevuld met nieuwe vloeistof middels de “FILL” knop.

  • Zet de MotorVac TransTech in de “Manual mode” door de “stop”-knop vijf seconden in te drukken tot je een pieptoon hoort
  • Druk dan de knop “start / resume” vijf seconden in totdat je opnieuw de pieptoon hoort
  • Nu zal het LED bij de knop “fill” branden
  • Druk de knop “fill” in tot de gewenste hoeveelheid vloeistof is bijgevuld (de hoeveelheid die in de carterpan is achtergebleven)
  • Druk nu op “stop” totdat je de pieptoon hoort
  • De TransTech staat nu in de volautomatische modus
  • Start de auto en druk één seconde op de “start / resume” knop
  • De service wordt nu volgens de standaardprocedure afgemaakt

MotorVac wordt in de Benelux geleverd en ondersteund door Snap-on Tools. Heb je vragen of MotorVac, of wil je meer over MotorVac producten te weten komen? Neem dan contact op met de regionale Snap-on Tools dealer.

Geef een antwoord