Zo adviseert u consumenten een motorreiniging met MotorVac

Ieder autobedrijf weet dat automotoren en brandstofsystemen vervuilen en tot stilstand en kostbare motorschade leiden. Veel consumenten weten dit ook, maar zien door de bomen het bos niet meer en weten niet wat ze er mee aan moeten. Deze blog helpt autobedrijven hun klanten te adviseren en voor problemen te behoeden.

 

Praat met de klant en luister goed

Goed advies is doorslaggevend. De garage moet zijn klant goed uitleggen wat er met zijn auto aan de hand is, of het probleem opgelost kan worden, op welke manier en tegen welke prijs. Een goed advies kun je alleen geven als je precies weet wat er aan de hand is.

Informeer de klant wat er allemaal in de motor van zijn auto gebeurt. Stuur hem bijvoorbeeld de volgende artikelen in een e-mail of WhatsApp bericht:

Vaak vertelt het motormanagement van de auto al de oorzaak van een probleem, maar niet altijd. Bovendien worden mechanische problemen niet door een diagnoseapparaat herkend. Hierom is het essentieel om met de klant over de klacht te praten, hij kent de auto én merkt de veranderingen.

Vraag de klant het hemd van zijn lijf. Hoe meer informatie, hoe groter de kans dat het probleem opgelost wordt. Om details boven water te krijgen is het vooral belangrijk hoe de klant het probleem ervaart. Aan de hand van de details bent u in staat het probleem op te lossen en de klant tevreden te stellen.

Voorkom motor- en brandstofproblemen

Inwendige vervuiling bij auto’s is niet pas iets van de laatste jaren. Echter moeten auto’s aan steeds strengere milieueisen voldoen en introduceren autofabrikanten steeds geavanceerdere systemen. In veruit de meeste gevallen wordt de put nog steeds gedempt nadat het kalf verdronken is.

MotorVac ontwikkelt al meer dan 30 jaar toevoegingen en werkplaatsapparatuur om brandstofsystemen en motoren inwendig te reinigen en schoon te houden. Help uw klant zijn auto zo lang mogelijk optimaal te houden en adviseer hem (preventieve) reiniging.

MotorVac additieven en reinigingsapparatuur is in de Benelux exclusief verkrijgbaar bij de Snap-on Tools dealer. Bekijk hier ons productoverzicht.

Vraag de Snap-on franchise dealer in uw regio om meer informatie of een demonstratie.

Geef een antwoord