Zo krijgt u op roetfilter afgekeurde dieselauto’s door de keuring heen

In België moet bij de keuring van dieselvoertuigen met Euro 5 & 6 motoren sinds juli 2022 een deeltjesteller worden gebruikt om de goede werking van het roetfilter te testen. In Nederland is dit verplicht met ingang van 1 januari 2023. Naar nu blijkt worden veel dieselauto’s soms tot wel 4 keer afgekeurd omdat ze niet aan de eisen voldoen omdat ze te veel roetdeeltjes uitstoten. 

Update: Volgens website Nieuwsblad.be is de ‘verfijnde’ roetfiltertest voor dieselwagens “te streng” volgens bestuurders: 6 procent van gecontroleerde wagens wordt afgekeurd.

Snap-on Tools heeft hiervoor een oplossing waardoor afgekeurde dieselauto’s na behandeling goedgekeurd kunnen worden in de vorm van MotorVac werkplaatsequipment en reinigingsmiddelen. MotorVac reinigt in- en uitlaatsystemen en brandstofsystemen waardoor ze optimaal blijven presteren, het brandstofverbruik laag blijft en dure reparaties voorkomen kunnen worden.  

MotorVac DieselTune EGR & Inlaatsysteem Reiniger

Het roetfilter of diesel partikel filter is een complex en kostbaar onderdeel van moderne dieselmotoren. Met MotorVac schuimreiniger wordt het EGR-systeem, inlaatsysteem, de verbrandingsruimte met in- en uitlaatkleppen en het roetfilter intensief gereinigd. Dit product en deze manier van reinigen maken het inlaatsysteem, de motor en het roetfilter veel schoner waardoor de keuring soepeler zou kunnen verlopen. Door na de reiniging regelmatig een reinigend additief aan de tank toe te voegen blijft het verbrandingssysteem schoon en zullen ook toekomstige keuringen soepel verlopen. 

Zo krijgt u op roetfilter afgekeurde dieselauto’s door de keuring heen

Zo krijgt u op roetfilter afgekeurde dieselauto’s door de keuring heen (Foto: Shutterstock)

Reiniging vindt plaats met MotorVac DieselTune EGR & Inlaatsysteem Reiniger die via de MotorVac DieselTune & EGR Induction Tool aan het inlaatsysteem van de motor wordt toegevoegd. Om motorschade te voorkomen, wordt de vloeistof op waterbasis via een adapter als schuim in het inlaatsysteem en uitlaatgasrecirculatiesysteem gespoten.

Bespaar tijd en geld met MotorVac roetfilterreiniging

Het reinigende schuim lost vervolgens hardnekkige koolafzetting en ander vuil laag voor laag op. Het opgeloste vuil stroomt vloeibaar weg, wordt gedeeltelijk verbrand en vervolgens door het roetfilter gespoeld. Door dit proces wordt het volledige inlaatsysteem en uitlaatsysteem inclusief het roetfilter effectief gereinigd. Het schuim dringt tijdens dit proces diep in het vuil door, en reinigt onderdelen intensief, zonder iets te beschadigen. Bespaar tijd en geld door te reinigen en niet onnodig kostbare onderdelen van het EGR-systeem en roetfiltersysteem te vervangen

Bespaar tijd en geld met MotorVac roetfilterreiniging

MotorVac DieselTune EGR & Inlaatsysteem Reiniger reinigt

  • Inlaatspruitstuk
  • Inlaatkanalen in cilinderkop
  • (Variable) turbo
  • Kleppen en klepstelen
  • EGR / uitlaatgasrecirculatiesysteem
  • DPF roetfilter
  • Uitlaatsysteem

MotorVac equipment en reinigers zijn in de Benelux exclusief verkrijgbaar bij de Snap-on Tools franchisenemer. Wilt u meer weten of een demonstratie bij u in de werkplaats? Neem dan contact op met de Snap-on franchisenemer in uw regio. 

Geef een antwoord