Motor reinigen vermindert brandstofverbruik en uitstoot

Een brandend dashboardlampje, inhoudende motor en een hoger brandstofverbruik dan normaal? Als u deze symptomen herkent, is zeer waarschijnlijk de motor van uw auto inwendig vervuilt. De oplossingen zijn een eenvoudige of intensieve reiniging met toevoegingen in de brandstoftank of, als het probleem hardnekkiger is, in het inlaatsysteem van de auto.

De alsmaar strenger wordende regelgeving rondom de CO2-uitstoot van moderne auto’s, levert steeds meer problemen op. Lees hier hoe de emissiewetgeving kostbare motorschade kan veroorzaken. En in dit artikel leest u waarom moderne automotoren steeds vaker en sneller stuk gaan.

Goed ingelichte en ingerichte autobedrijven weten hoe ze problemen met benzinemotoren en dieselmotoren door vervuiling kunnen oplossen én voorkomen. Steeds meer garages gebruiken toevoegingen (additieven) en equipment om hun klanten te helpen weer op pad te gaan met een betrouwbare auto.

Voorkomen is beter dan genezen

Geef de motor van uw auto daarom de nodige vitamines om uw auto zuiniger te maken, het motorvermogen te herstellen en dure reparaties te voorkomen. Als de vervuiling nog niet zo ernstig is, heeft MotorVac brandstoftoevoegingen om de injectoren, de inlaat en het uitlaatgasrecirculatiesysteem (EGR) te reinigen. Deze middelen kunt u ook regelmatig preventief gebruiken om vervuilingsproblemen te voorkomen.

Uw autobedrijf kan u exact informeren welk product het beste bij de technische situatie van uw auto past. De middelen reinigen het complete brandstofsysteem van tank tot in de motor en zorgen voor betere prestaties, een lager brandstofverbruik en minder vuile uitlaatgassen. U hoeft de auto bij gebruik van deze middelen niet in de werkplaats achter te laten.

Voor zwaar vervuilde motoren levert MotorVac werkplaatsapparatuur die de problem rechtstreeks en rigoureus aanpakken. De auto dient voor een behandeling wel enige uren in de werkplaats van uw autobedrijf aanwezig te zijn. Er hoeven echter geen ingrijpende reparaties uitgevoerd te worden. Hierdoor blijven de kosten overzichtelijk en acceptabel.

MotorVac Benzine Systeem Reiniger

De MotorVac Benzine CarbonClean Systeem Reiniger is alles wat het autobedrijf nodig heeft om uw moderne auto weer sterk en gezond te krijgen. Een onderhoudsbeurt met de CarbonClean reinigt de automotor grondig en snel. De systeemreiniger wordt aangesloten op het brandstofsysteem en vernevelt krachtige reinigingsvloeistof als hete stoom in het inlaattraject. De hete vloeistof reinigt de injectoren en onderdelen waar de brandstof op gespoten wordt zoals de kleppen en zuigers van indirect ingespoten motoren en zuigers van direct ingespoten GDI motoren. Als de reinigingsvloeistof via de zogenoemde S-adapter in het inlaatspruitstuk gespoten wordt, wordt ook het gasklephuis gereinigd.

In tegenstelling tot andere middelen, die het losgeweekte vuil door de uitlaat (en katalysator) naar buiten voeren, zorgt de unieke Alifatische chemische (niet-aromatische koolwaterstof) verbinding in de MotorVac CarbonClean MV-5 reinigingsvloeistof dat het losgekomen vuil in de motor verbrandt en niet bij gevoelige en kostbare onderdelen zoals de lambdasensor en katalysator terechtkomt.

Wilt u meer weten over een grondige reiniging van uw motor met MotorVac producten? Gebruik dan de zoekfunctie van deze website.

MotorVac producten worden in de Benelux exclusief geleverd door Snap-on Tools franchise dealers. Op website Snap-on Tools kunt u de Snap-on Tools dealer in uw regio lokaliseren.

One Response to Motor reinigen vermindert brandstofverbruik en uitstoot

Geef een antwoord