EGR reinigen zonder onderdelen demonteren

Om zo weinig mogelijk schadelijke uitlaatgassen uit te stoten hebben dieselmotoren een uitlaatgasnabehandelingssysteem (EGR). Hierbij wordt een deel van de verbrande uitlaatgassen via een beweegbare klep nogmaals naar de verbrandingsruimte gevoerd om opnieuw verbrand te worden.

De motor ademt dus als het ware keer op keer zijn eigen uitgeblazen adem in. Omdat er in uitlaatgassen roet, fijnstof en ander vuil zit, zal het EGR-systeem na verloop van tijd verstopt zijn en gereinigd en soms zelfs compleet vervangen moeten worden. 

Kostbare reparatie

De prijs van een EGR-klep kan, afhankelijk van automerk en model variëren van 50 tot meer dan 1.300 euro. Soms is het heel eenvoudig om de klep te vervangen en zal dit relatief snel gedaan kunnen worden. Er zijn ook omstandigheden waarin er eerst andere onderdelen gedemonteerd moeten worden voordat je de EGR-klep kunt vervangen. De kosten voor de montage van een nieuwe klep kunnen dan tot in de duizenden euro’s oplopen.

In dieselmotoren hoopt vuil en roet zich continu op. De vervuiling verspreidt zich door het hele inlaatsysteem met alle gevolgen van dien. Het vuil verdwijnt echter niet vanzelf en uiteindelijk zal het inlaatsysteem gereinigd moeten worden.

Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat het EGR-systeem verstopt, bijvoorbeeld door regelmatig een additief aan de brandstof toe te voegen. MotorVac inlaat en EGR-reiniger is een krachtige en effectieve reiniger die het volledige inlaatsysteem inclusief uitlaatgasrecirculatiesysteem en de inlaatkleppen reinigt en de luchttoevoer naar de motor hersteld. Het motorvermogen en de acceleratie worden beter, en het brandstofverbruik neemt af.

Zware vervuiling

EGR vervuiling is pas zichtbaar als er waarschuwingslampjes op het instrumentenpaneel gaan branden of als de auto er mee stopt. Zware vervuiling kan zelfs leiden tot schade aan kostbare onderdelen zoals turbo’s en zelfs de compleet vernietigde motoren. MotorVac DieselTune Inlaat/EGR systeemreiniger verwijdert onder andere roet, kool en andere vervuiling van de EGR-klep, EGR-koeler en uit het inlaattraject van dieselmotoren.

Omdat MotorVac DieselTune Inlaat/EGR systeemreiniger grondig reinigt en zelfs de hardnekkigste koolafzetting verwijderd, is het niet nodig om onderdelen te demonteren of te vervangen. MotorVac DieselTune Inlaat/EGR systeemreiniger elimineert eveneens problemen die veroorzaakt worden door biodiesel en vocht in de brandstof.

Met MotorVac DieselTune Inlaat/EGR systeemreiniger zorgt u voor tevreden klanten en verdient u tegelijkertijd geld. Om dit te bewijzen nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen als een extreem geval van vervuiling in uw werkplaats heeft. Wij komen dan naar u toe om een demonstratie te geven. MotorVac is in de Benelux exclusief verkrijgbaar bij de Snap-on Tools franchisenemer.

Laat een reactie achter