Dit kun je allemaal doen om de motor van jouw auto schoon te houden

Bijna iedereen met een auto krijgt er vroeg of laat mee te maken; een vervuilde motor, inlaat of brandstofsysteem. Het moment waarop jouw autobedrijf dit tegen je zegt is meestal pijnlijk want je weet dat het geld gaat kosten. Er zijn echter manieren waarop je deze pijn kunt voorkomen.

Het is inmiddels algemeen bekend dat moderne verbrandingsmotoren het door allerlei uitstoot-verlagende maatregelen steeds zwaarder te verduren krijgen. Als je vaak lange afstanden op de autosnelweg afgelegd, zul je er niet snel mee te maken krijgen. Rijd je daarentegen vaak, of misschien zelfs alleen maar korte stukjes, dan zal jouw auto veel sneller kuren gaan vertonen.

Als het lampje brandt is het te laat

Het is inmiddels niet meer de vraag of, maar de vraag wanneer jouw auto naar de garage moet. Gelukkig is in moderne auto’s alles goed geregeld en word je met waarschuwingslampjes geïnformeerd als er iets niet in orde is. Echter bevinden de problemen zich op dat moment al in een vergevorderd stadium, is er reeds schade ontstaan en zal er een kostbare reparatie uitgevoerd moeten worden. Denk hier bijvoorbeeld aan het reinigen of vernieuwen van het EGR-systeem of, ingrijpender nog, de turbo, katalysator of het roetfilter.

Bovendien ontstaat de vervuiling niet in een keer, maar is dit een langlopend proces. Vervuiling zorgt ervoor dat een motor steeds minder goed zijn werk kan doen. Omdat de vervuiling steeds groter wordt, gaat het computersysteem van de auto dit compenseren door meer brandstof in de motor te spuiten. Hierdoor neemt het brandstofverbruik aanzienlijk toe.

Benzinemotor, dieselmotor of gas; preventief onderhoud is de sleutel bij alle verbrandingsmotoren. Er wordt in het onderhoudsboekje door de autofabrikant echter met geen woord gerept over over het inwendige onderhoud van de motor, het inlaatsysteem en het brandstofsysteem.

Zo voorkom je motorvervuiling

Er zijn een aantal manieren om te voorkomen dat de motor, het inlaatsysteem of het brandstofsysteem van jouw auto onnodig en snel vervuilen. Zo zullen goede autobedrijven hun klanten altijd informeren over de loerende gevaren, maar vooral over de mogelijkheden om de kans op problemen te minimaliseren.

Vervuiling van het brandstofsysteem, inlaat of motor van jouw auto is eenvoudig te voorkomen. MotorVac heeft hiervoor toevoegingen die je eventueel zelf aan het brandstofsysteem toe kan voegen. En mocht je nou te laat zijn met de toevoegingen, dan zijn er allerlei manieren om de systemen te laten reinigen door een autobedrijf.

MotorVac Specialisten Netwerk

MotorVac is een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in toevoegingen en equipment om motorvervuiling te verwijderen, maar vooral te voorkomen. In Amerika zijn autofabrikanten al veel langer dan in Europa verplicht om de uitlaatgas-uitstoot van auto’s zo laag mogelijk te houden.

De specialisatie van deze fabrikant wordt door Snap-on Tools ook in Europa geïmporteerd. Snap-on Tools is marktleider op het gebied van equipment en gereedschap voor automonteurs. De Snap-on dealer heeft een rijdende winkel waarmee hij naar het autobedrijf toe gaat. Omdat de Snap-on dealer dagelijks in verschillende autobedrijven komt, weet hij precies wat er speelt. Op deze manier kan MotorVac snel en gericht oplossingen voor nieuwe uitdagingen implementeren.

Steeds meer autobedrijven die met MotorVac producten werken, worden aangesloten bij het MotorVac Specialisten netwerk. Dit platform biedt de bedrijven technische ondersteuning. Dankzij de kennis die deze bedrijven, MotorVac en importeur Snap-on Tools hebben, kunnen nieuwe problemen snel en adequaat het hoofd geboden worden.

Kijk hier of er een MotorVac specialist in jouw regio aanwezig is. Heeft jouw garagist geen MotorVac? Wijs hem dan op dit artikel. Bezit je een autobedrijf en wil je MotorVac Specialist worden? Dan kun je jezelf op dezelfde pagina aanmelden.

One Response to Dit kun je allemaal doen om de motor van jouw auto schoon te houden

Geef een antwoord